+48 574 727 231
Extra Options

Zioła sproszkowane

  • Sproszkowany owoc głogu – uzyskany został innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych owoców a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.

    Sproszkowany owoc głogu – 100% owoc głogu

    4,40 47,00 
    4,40 47,00 
  • Łopian – Łopian lekarski,dziady,łopuch,kostropacz,rzep. Występuje w całej Europie i Azji z wyłączeniem krajów arktycznych i tropikalnych. Zawleczony został do Ameryki Północnej i Południowej. W Polsce jest pospolitym chwastem. Występuje głównie na przydrożach w ogrodach i na rumowiskach,w zaroślach,rowach,pod płotami,na gruzach i usypiskach raz miedzach. Jest to roślina dwuletnia w pierwszym roku ukazują się duże liście,od spodu szare,tworząc przyziemną rozetę. Surowcem jest korzeń roślin dwuletnich.
    Korzeń łopianu zawiera wielocukry,olejek eteryczny, śluzy, fitosterole, kwasy organiczne, sole mineralne, białka gorycze, garbniki, żywicę, witaminę C; owoce zawierają tłusty olej i lignany. Cała roślina zawiera cenne mikroelementy oraz związki poliacetylenowe.

    4,00 55,00 
    4,00 55,00 
  • Sproszkowany korzeń lukrecji – uzyskany został innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych korzeni jako surowca a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowany korzeń lukrecji – 100% korzeń lukrecji
    3,10 47,00 
    3,10 47,00 
  • Niepokalanek mnisi to wiecznie zielony krzew (lub niskie – ok. 5 m drzewo) o owłosionych liściach, złożonych z dziewięcioma podłużnymi listkami odchodzącymi promieniście z nasady ogonka. Fioletowe lub niebieskie kwiaty rosną w podłużnych kwiatostanach.
    Surowcem leczniczym są owoce niepokalanka. Wysuszone owoce przypominają wyglądem czarny pieprz.
    Niepokalanek mnisi rośnie, uprawiany jako roślina ozdobna, u wybrzeży Morza Śródziemnego, na Krymie i w Azji Środkowej.

    4,30 75,50 
    4,30 75,50 
  • Sproszkowane liście pokrzywy – uzyskane zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych liści a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowane liście pokrzywy – 100% pokrzywa
    4,50 52,00 
    4,50 52,00 
  • Sproszkowane ziarna czarnuszki – uzyskane zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych ziaren a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowane ziarna czarnuszki – 100% czarnuszka
    3,10 11,50 
    3,10 11,50 
  • Koniczynę znamy jako roślinę pastewną, porastającą łąki i uprawianą na polach. Rośnie praktycznie wszędzie. Znamy wiele jej odmian, między innymi: białą, czerwoną, białoróżową, długokłosą, drobnogłówkową, dwukłosową, kasztanowatą, łubinowatą, łąkową, żółtobiałą, zmienną i złocistożółtą. Jako surowiec leczniczy największe zastosowanie znalazła koniczyna czerwona.
    Ziele koniczyny jest bogate w aminokwasy, białka, witaminy i sole mineralne, w formie łatwo przyswajalnej dla człowieka.

    3,50 36,00 
    3,50 36,00 
  • Sproszkowane nasiona siemienia lnianego – uzyskane zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych nasion a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowane nasiona siemienia lnianego – 100% siemię lniane
    2,40 18,00 
    2,40 18,00 
  • Sproszkowane kwiaty lipy – uzyskane zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych kwiatów a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowany kwiat lipy – 100% lipa kwiat
    6,00 80,00 
    6,00 80,00 
  • Jałowiec to krzew dorastający do 10 metrów wysokości. Dobrze rośnie na terenach jałowych (stąd jego nazwa) i zakwaszonych, jak również na pastwiskach oraz nieużytkach. Jałowiec posiada charakterystyczne owoce w kolorze granatowym, które po zawiązaniu się są barwy zielonej, a dojrzewają dopiero w następnym roku.

    Surowcem leczniczym są owoce. W ich składzie znajdziemy: olejki lotne (pinen, sabinen, terpineol), cukry (glukoza oraz fruktoza), garbniki, związki żywicowe, kwasy organiczne oraz flawonoidy. Mają działanie moczopędne, żółciopędne oraz polecane są w zaburzeniach trawienia. Olejek jałowcowy stosuje się również zewnętrznie jako środek o właściwościach odkażających i drażniących.

    4,50 55,00 
    4,50 55,00 
  • Sproszkowana kora jesionu – uzyskana została innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowana kora jesionu – 100% jesion kora
    3,80 35,00 
    3,80 35,00 
  • Sproszkowane ziele jeżówki purpurowej – uzyskane zostało innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całego ziela a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowany ziele jeżówki – 100% jeżówka purpurowa
    4,40 47,00 
    4,40 47,00 
  • Sproszkowane oregano (lebiodka) – uzyskane zostało innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych roślin a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowane oregano – 100% oregano
    3,70 42,00 
    3,70 42,00 
  • Maliny możemy spotkać w lasach i ogrodach. Rodzą owoce w drugim roku i jesienią usychają, ale roślina wydaje nowe pędy. Wśród malin uprawnych możemy wyróżnić mnóstwo odmian różniących się rozmiarem owoców, kolorem i smakiem, jednak najbardziej aromatyczne są te które rosną na dziko. Ich właśnie owoce posiadają o wiele więcej wartościowych dla zdrowia składników. W owocach malin znajdują się kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy), pektyny, antocyjany, cukry, związki śluzowe, lotne związki zapachowe. Maliny suszone to również bogactwo witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) a także mnóstwo substancji mineralnych – głównie wapń, potas, magnez, żelazo). W liściach malin znajdują się garbniki, kwasy organiczne flawonoidy, związki żywicowe oraz sole mineralne (m.in. żelaza, miedzi, wapnia).

    15,50 302,00 
    15,50 302,00 
  • Sproszkowany korzeń imbiru – uzyskany zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji suszonego korzenia co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowana korzeń imbiru – 100% korzeń imbiru
    4,90 39,00 
    4,90 39,00 
  • Puste kapsułki żelatynowe zawierają tylko wysokiej jakości żelatynę wołową i oczyszczoną wodę. Idealnie nadają się do tworzenia własnych tabletek ziołowych z ziół sproszkowanych.

    Rozmiar kapsułki: 0 #

    Puste kapsułki żelatynowe zawierają tylko wysokiej jakości żelatynę wołową i oczyszczoną wodę.

    Kapsułki są szybko rozpuszczające się w żołądku i łatwo przyswajalne.

    Puste kapsułki są wykonane bez dodatku tlenku etylenu.

    Wszystkie kapsułki są wolne od GMO.

    Wszystkie kapsułki są bezglutenowe i wykonane bez żadnych konserwantów.

    Informacje dotyczące bezpieczeństwa:

    Nie napełniać pustych pustych kapsułek żelatynowych ciepłym i ciekłym płynem – rozpuszczą się.

    Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego, gorącej wody i wysokiej temperatury.

    Idealnie nadają się do tworzenia własnych tabletek ziołowych z ziół sproszkowanych.

    Idealnie nadaje się do tworzenia własnych tabletek ziołowych ze sproszkowanych ziół.

    48,00 
    48,00 
  • Tak zwane „znamię kukurydzy” czyli jej wąsy są częścią o właściwościach leczniczych tej rośliny. Można je zauważyć w czasie zakwitania gdy spomiędzy liści odsłaniających kwiatostan zwisają cienkie szyjki słupka zwieńczone właśnie znamionami. Czas w którym kwitnie to okres między czerwcem a sierpniem. Chcąc zebrać surowiec leczniczy trzeba odciąć szyjki słupka jeszcze przed zapyleniem i następnie szybko wysuszyć w cieniu. W taki oto sposób uzyskiwany jest surowiec leczniczy zwany znamionami kukurydzy.

    3,00 36,00 
    3,00 36,00 
  • Sproszkowane ziele owsa – uzyskane zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych roślin a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowane ziele owsa – 100% owies
    3,30 36,00 
    3,30 36,00 
  • Sproszkowane owoce borówki – uzyskane zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych owoców a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowane owoce borówki – 100% jagoda, borówka
    20,50 282,00 
    20,50 282,00 
  • Sproszkowany korzeń omanu – uzyskany zostały innowacyjną metodą suszenia w niskich temperaturach z równoczesną mikronizacją i wykorzystaniem w procesie produkcji całych korzeni a nie wytłoków co pozwoliło na zachowanie wysokiej wartości odżywczej oraz wszystkich substancji bioaktywnych, polifenoli, witamin i makro i mikroelementów. Proszek posiada rozerwane w znacznym stopniu ściany komórkowe, dzięki czemu wchłonięcie substancji aktywnych jest dużo prostsze. Wystarczy je po prostu zjeść, a dalej nasz przewód pokarmowy sobie z nimi poradzi. Zmielone zioła mają rozerwane ściany komórkowe w około 50%. Przy takim rozdrobnieniu nawet całe komórki łatwo pęcznieją w żołądku i szybko ulegają rozerwaniu pod wpływem wody. Ponadto w przypadku ziół sproszkowanych łatwiej także zamaskować nieprzyjemny smak. Taka forma zażywania ziół stosowana jest od dawna jako podstawowa w medycynie chińskiej.
    Sproszkowany korzeń omanu – 100% oman
    5,90 77,00 
    5,90 77,00 

Czy wiesz, że dzięki zastosowaniu innowacyjnych technik produkcyjnych nasze wyroby bardzo szybko się wchłaniają? Aby otrzymać nasze zioła sproszkowane, najpierw suszymy całe kwiaty, nasiona, owoce, a nawet całe rośliny w niskiej temperaturze poddając je jednocześnie mikronizacji. Jest to zaawansowany technologicznie proces mielenia sprawiający, że nasze produkty są dużo lepiej przyswajalne w porównaniu do np. tradycyjnych suszów używanych do sporządzania naparów.

W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo niezwykle szeroki asortyment zmielonych w ten sposób ziół sypanych. Posiadamy między innymi sproszkowane liście orzecha włoskiego, czarnej porzeczki, znamiona kukurydzy, ziarna czarnuszki, owoce jałowca, niepokalanka oraz głogu. Dostępne są ponadto mielone korzenie łopianu lekarskiego, lukrecji, rzewienia, czy sproszkowane kłącza wężownika i mnóstwo innych naturalnych suplementów diety.

Dzięki suszeniu w niskich temperaturach, nasze zioła nie tracą swoich cennych mikro- i makroelementów, z kolei dzięki sypkiej formie można dodawać je do oferowanych przez nas kapsułek – jest to szczególnie wygodne rozwiązanie, jeżeli np. planujemy podróż i chcemy mieć suplementy zawsze pod ręką.