+48 574 727 231
Extra Options

Herbata

  • Składniki: hibiskus, wiśnia (20%), rodzynki, imbir kandyzowany, aromat.

    Rodzaj: owocowa

    Kraj pochodzenia: Egipt

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 4-5 minut.

    8,25 
    8,25 
  • Piccolo – Mieszanka na bazie delikatnej, klasycznej Senchy, która poza pięknym wyglądem zapewni nam również słodycz i smak. Jednak prawdziwym zaskoczeniem jest Burak! To właśnie on sprawia, że klasyczna zielona, słomkowa herbata zamienia się w przepiękny, różowy napar!

    Składniki: herbata zielona, śliwka, truskawka liofilizowana, burak

    Rodzaj: herbaty zielone

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 75°C, parzyć przez 3-4 minuty.

    9,00 
    9,00 
  • Sencha jest jedną z popularniejszych herbat zielonych. Produkowana w Chinach w sposób odmienny od japońskiego stylu, jest delikatniejsza o finezyjnym smaku. Liście sprasowane, podłużne wraz z łodyżkami. Żółto-zielona, intensywna barwa. Aromat lekki, trawiasty, owocowy.

    Składniki: Sencha (100%)

    Rodzaj: herbata zielona

    Kraj pochodzenia: Chiny

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 75°C, parzyć przez 3-4 minuty.

    6,55 
    6,55 
  • Hibiskus kwiat hibiskusa jest bazą wielu herbatek owocowych, lecz ma też wielu miłośników w czystej formie. W Egipcie pity jest napar z hibiskusa z dużą ilością cukru.

    Rodzaj: Herbata owocowa

    Składniki: kwiat hibiskusa (100%).

    Kraj pochodzenia: Egipt

    Inne nazwy: malwa sudańska, karkade, ketmia szczawiowa, hibiscus sabdariffa

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  łyżeczkę hibiskusowego suszu zalej szklanką wrzątku, pozostaw do zaparzenia na ok kwadrans.

    5,25 
    5,25 
  • Składniki: herbata czarna Kenia Kangaita FOP, jabłko, pomarańcza suszona, pomarańcza liofilizowana, goździk, aromat.

    Rodzaj: herbata czarna

    Kraj pochodzenia: Kenia

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 3-5 minut.

    10,35 
    10,35 
  • Bai Mu Dan jest najsłynniejszą z białych herbat. Składa się ze złocistych pąków oraz zielono-brązowych listków herbaty. Tradycyjnie suszona na słońcu. Słodka i intensywna jak na herbatę białą. Posiada świeży aromat.
    Składniki: herbata biała (100%).

    Kraj pochodzenia: Chiny

    Rodzaj: herbata biała

    Inne nazwy: Pai Mu Tan, biała piwonia

    Jak przygotować herbatę?
    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 85-90°C, parzyć przez 2-5 minut.

    10,10 
    10,10 
  • Radża Chai jest herbatą z dodatkiem korzennych przypraw: imbiru, kardamonu, cynamonu oraz czerwonego pieprzu o korzennym aromacie. Lekko pikantna, rozgrzewająca z nutą cynamono-imbirową.

    Składniki: herbata oolong, kardamon, pieprz czerwony, imbir, cynamon.

    Rodzaj: Oolong

    Kraj pochodzenia: Chiny

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 90-95°C, parzyć przez 2-3 minuty.

    10,35 
    10,35 
  • Jagodowy pocałunek –  Pocałunek może być słodki lub gorzki, my zadbaliśmy o to by zawsze był najsłodszy i niezapomniany. Aby to osiągnąć wybraliśmy się na spacer po naturze. Zbierając po drodze jagody z lasu, brzoskwinie z drzew, zrywając trochę kwiatu słonecznika. Do pełni bukietu dodaliśmy wysokogatunkową białą herbatę posypaną aromatyczną trawą cytrynową.

    Rodzaj: Herbata owocowa

    Składniki: herbata białą, goji, trawa cytrynowa, jagoda liofilizowana, brzoskwinia liofilizowana, kwiat słonecznika, aromat.

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 85°C, parzyć przez 3-4 minuty.

    13,20 
    13,20 
  • Pu-erh jest herbatą fermentowaną, określaną jako herbata czerwona (w Chinach jako herbata czarna). Została wynaleziona w prowincji Yunnan, gdzie jest produkowana w niemal 100%. Słynie ze swych odchudzających właściwości za sprawą podnoszenia metabolizmu i ułatwiania trawienia pokarmów.
    Daje ciemny, brunatny napar o charakterystycznym aromacie i ziemistym, intensywnym smaku. Należy parzyć ją wielokrotnie – 3 do 4 razy.

    Składniki: herbata pu-erh (100%)

    Rodzaj: herbaty Pu-erh

    Kraj pochodzenia: Chiny

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 2-3 minuty

    7,80 
    7,80 
  • Oolong – Chińska herbata częściowo utleniona, zwijana w piękne, zielone kuleczki. Posiada ożywczy, kwiatowy aromat i głęboki, złożony smak. Po parzeniu wielokrotnie zwiększa swoją objętość.

    Składniki: herbata oolong (100%).

    Kraj pochodzenia: Chiny

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 90-95°C, parzyć przez 2-3 minuty.

    8,15 
    8,15 
  • Rooibos w pasiece –  Rooibos (czerwonokrzew afrykański) nie jest spokrewniony z herbatą, w związku z czym nie zawiera teiny. Napar z jego czerwonawych igiełek nadaje się dla dzieci i kobiet w ciąży. Zawiera dużo witaminy C, która wzmacnia odporność. Nadaje się do picia zarówno na gorąco jak i na zimno.

    Składniki:rooibos, aronia, kwiat granatu, kwiat słonecznika, aromat

    Rodzaj: rooibos

    Kraj pochodzenia: RPA

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 5-7 minut.

    10,70 
    10,70 
  • Piracki Rum – herbata ciemna jak północ w bezksiężycową noc i mocna niczym kula armatnia. Dzięki połączeniu wiśni i śliwki szkorbut będzie Ci niestraszny, a szelmowski kardamon doda siły i wigoru. Do abordażu!

    Składniki: herbata pu-erh, wiśnia, śliwka, kardamon, burak

    Rodzaj: herbaty Pu-erh

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 2-3 minuty.

    9,50 
    9,50 
  • Kenia Kangaita – Uprawy herbaty Kenia Kangaita znajdują się na wysokości ponad 2000 m n.p.m. w sąsiedztwie lasów deszczowych, przy granicy parku narodowego Mount Kenya.
    Dzięki wyjątkowym warunkom naturalnym herbata uprawiana na tym obszarze jest jedną z najlepszych w Kenii.

    Herbata Kenia Kangaita ma niezwykle bogaty, intensywny smak z wyczuwalnymi nutami owocowymi, lekko korzennym charakterem i słodkawym posmakiem.

    Rodzaj: Herbata czarna

    Kraj pochodzenia: Kenia

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 3-4 minuty.

    4,50 
    4,50 
  • Rooibos (czerwonokrzew afrykański) nie jest spokrewniony z herbatą, w związku z czym nie zawiera teiny. Napar z jego czerwonawych igiełek nadaje się dla dzieci i kobiet w ciąży. Zawiera dużo witaminy C, która wzmacnia odporność. Nadaje się do picia zarówno na gorąco jak i na zimno.

    Składniki: Rooibos (100%)

    Kraj pochodzenia: RPA

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 75°C, parzyć przez 3-4 minuty.

    8,75 
    8,75 
  • Składniki: jabłko, skórka pomarańczy kandyzowana, ananas, morela, skórka cytryny, jagoda liofilizowana, kokos, aromat, liść maliny.

    Rodzaj: owocowa

    Kraj pochodzenia: Polska

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 4-5 minuty.

    7,80 
    7,80 
  • Biała róża –  niewinność i czystość to symbole białej róży, czerpiąc z nich inspiracje dodaliśmy od siebie kwiat granatu i delikatne wiórki kokosowe, podkreślając tym samym kwintesencję białej herbaty i obłędny aromat dzikiej róży.

    Składniki: herbata biała, kokos, kwiat granatu

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 85°C, parzyć przez 3-5 minuty.

    13,45 
    13,45 
  • Składniki: hibiskus, morela, ananas, truskawka liofilizowana (5%), aromat.

    Rodzaj: owocowa

    Kraj pochodzenia: Egipt

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 5-6 minut.

    8,00 
    8,00 
  • Składniki: herbata oolong palona, żurawina, jabłko, hibiskus, aromat, kwiat bławatka.

    Rodzaj: oolong

    Kraj pochodzenia: Chiny

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 95°C, parzyć przez 2-3 minut.

    9,10 
    9,10 
  • Składniki Chica: jabłko, imbir kandyzowany, rodzynki, skórka cytryny, burak, brzoskwinia liofilizowana, kardamon, cynamon, aromat.

    Kraj pochodzenia: Polska

    Rodzaj: Herbata owocowa

    Jak przygotować herbatę?

    Sposób przygotowania:  zalać wodą o temperaturze 85°C, parzyć przez 3-5 minuty.

    8,00 
    8,00 
  • Herbata z pokrzywy posiada wiele substancji czynnych takich jak kwasy organiczne, witaminy (zwłaszcza witaminy C,K, B2). Co więcej herbata z pokrzywy zawiera sole mineralne, co w praktyce oznacza, że można nią uzupełniać nieznaczne braki minerałów. W kuchni oraz ziołolecznictwie skwapliwie korzystano z tego wiosną: picie herbaty z pokrzywą wpływa szczególnie dobrze na osoby osłabione, starsze oraz małe dzieci.

    6,50 
    6,50 

Szukasz sposobu na rozluźnienie po wyczerpującym dniu? A może potrzebujesz dodatkowej dawki energii? Mamy na to rozwiązanie: herbaty ziołowe i owocowe pozwolą Ci odetchnąć lub pozytywnie podkręcić nastrój naszymi aromatycznymi mieszankami. W ofercie znajdziesz napary suszone z suszonymi owocami i liśćmi najsmaczniejszych roślin takich jak truskawka, jagoda, pokrzywa, hibiskus, melisa, podagrycznik, róża, mięta, malina, skrzyp i wiele innych. Dostępne są także bardziej egzotyczne herbaty: oolong, rooibos, pu-erh, el toro, golden monkey i inne.

Niezależnie od wyboru gwarantujemy niepowtarzalny smak i aromat dostępnych w naszej ofercie mieszanek, które otulą zmysły i pomogą odprężyć się lub zupełnie odwrotnie – dodać energii o poranku. Sprawdź dostępne na naszej stronie internetowej pozycje, zamów jeden z naparów i przekonaj się, jak cudowne ma właściwości. Nie znalazłeś produktu, którego szukałeś? Nic straconego – skontaktuj się z nami, dołożymy wszelkich starań, aby Twoja ulubiona mieszanka mogła zagościć w Twojej kuchni.