Pieprz cytrynowy mielony to mieszanka między innymi pieprzu czarnego mielonego oraz startej skórki cytrynowej. Dzięki temu ma on charakterystyczny żółty kolor i lekko cytrynowy aromat.
Produkt może zawierać gluten, gorczycę, seler, soję.
Papryka wędzona – według literatury wędzona papryka posiada właściwości, które były wykorzystywane do łagodzenia poniższych dolegliwości:
- pomaga w szybkim zrzucaniu zbędnych kilogramów,
- pomaga w oczyszczaniu i detoksykacji organizmu,
- wymieszanie pieprzu cytrynowego rano z ciepłą wodą i cytryną pomaga organizmowi w eliminacji wszelkiego rodzaju toksyn z organizmu,
- posiada właściwości przeciwgrzybicze i przeciwutleniające, które wspomagają układ odpornościowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieprz cytrynowy świetnie nadaje się do ryby i do drobiu, czyli do mięs delikatnych w smaku, które dobrze komponują się z wyrazistymi i mocno wyczuwalnymi przyprawami. Można stosować go zarówno przed obróbką termiczną mięsa, na surowo, jak i zaraz po usmażeniu, uduszeniu czy grillowaniu.
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.