Yerba Mate Kurupi Katuava y Burrito posiada niezwykły smak i działanie, wprost z Paragwaju! Paragwajska yerba mate przechodząca specjalny proces obróbki w którym uzyskuje swój unikalny i niepowtarzalny smak.
To yerba z dodatkiem catuaby (Psidium cinereum) oraz burrito (Aloysia polystachya), które wpływają na nietuzinkowy smak tej yerby: od goryczkowych, poprzez cierpkie nuty, kończąc na rześkim posmaku burrito, które jest częstym składnikiem ziołowych mieszanek yerba mate. Katuava to roślina, która kiedyś nosiła przydomek “to co daje siłę Indianom”. Warto wspomnieć, że chodziło tu nie tylko o krzepę do wykonywania codziennych obowiązków i wzmocnienie odporności, ale również potencję. Katuava jest bowiem uważana za jeden z najsilniejszych naturalnych afrodyzjaków.
Kurupi Katuava to znakomicie pobudzająca mieszanka o przyjemnym, orzeźwiającym smaku.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) – kraj pochodzenia: Paragwaj,
- catuaba (Psidium cinereum),
- burrito (Aloysia polystachya).
Sposób parzenia: tradycyjnie-w Ameryce Płd. susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, aż do utraty jego walorów smakowych. Alternatywnie susz można zalewać wodą z lodem.