Yerba Mate Curupira Alchemist jest jedną z najbardziej energetyzujących i najlepszych yerba mate typu despalada – pozbawiona patyczków na rynku! . Idealna na smaczny, mocny napar dla informatyków, personelu medycznego, artystów, studentów, kierowców i gamerów.
Nie zawiera alergizujących resztek orzechów, soi i innych pozostałości używanych w pakowaniu przemysłowym. Każda paczka jest napełniana ręcznie.
Bestsellerowa yerba mate z rodzinnej plantacji z brazylijskiego południa. Cechuje się dużą zawartością naturalnej kofeiny i łagodnym owocowym smakiem. Wszystko dzięki unikatowej technice suszenia listków ostrokrzewu przy użyciu gorącego powietrza. Jej delikatny charakter sprawia, że Curupira doskonale łączy się z naturalnymi wyborami pijących herbaty i lubiących naturalne ożywienie.
Yerba Mate Curupira Alchemist jest szczególnie polecana miłośnikom owocowego smaku, pozbawionego dużej ilości nut gorzkich, ta odmiana zbierana jest w półdzikich plantacjach dla ograniczenia gorzkiego smaku naparu.
Składniki:
- najwyższej klasy yerba mate z listkami, pozbawiona dużej ilości patyczków i pyłu, suszona ciepłym powietrzem (Ilex paraguariensis) 91 % – kraj pochodzenia: Brazylia, z dodatkiem długo leżakowanych, selekcjonowanych, prażonych w ogniu liści tzw. sapecado roasted, nadających większej mocy oraz wyszukanego posmaku,
- ananas owoc 1 %, słodkie i soczyste owoce nadają tu świeżości i doskonale łączą się słodyczą trawiastego smaku, zielonego ostrokrzewu,
- trawa cytrynowa, zapewnia delikatną kwaskowość i orzeźwienie,
- owoce porzeczki, charakterystyczne w smaku, słodko-kwaśne i lekko cierpkie dają miły kwaskowy posmak,
- nawłoć ziele, to moc natury o zniewalającym ziołowym smaku i aromacie,
- herbata Gunpowder, delikatnie cierpka herbata zwijana w małe kuleczki, o ciemniejszej barwie dodają w naparze nut korzennych,
- liście mięty dają wesołe, orzeźwiające i mocno aromatyczne nuty,
- catuaba, to istotny element indiańskiej medycyny ludowej – w czasach prekolumbijskich stanowiła na tych terenach najpopularniejszy afrodyzjak,
- naturalny aromat, który w przeciwieństwie do potencjalnie groźnych dla zdrowia sztucznych odpowiedników, pochodzi wyłącznie z substancji naturalnego pochodzenia.
Sposób parzenia: Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia o pojemności 200ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.