To najsmaczniejsza yerba mate na świecie polecana osobom, które cenią mocne pobudzenie i doborowy smak.
Bazą jest oryginalna Yerba Mate Green BIO– odmiana z najwyższej półki, która swój niezwykły smak i właściwości zawdzięcza specjalnemu sposobowi cięcia i suszenia liści. W efekcie otrzymujemy napar bogaty, ale wciąż łagodniejszy w smaku.
W jej składzie znajdziemy mate green z: guaraną bio, płatkami bławatka bio, kwiatem nagietka bio, miętą bio, trawą cytrynową bio.
Yerba Mate Green Mas Guarana bio ma tę cechę, że jej działanie nie jest gwałtowne. Moc yerba mate i guarany jest tu uwalniana stopniowo.
Spróbuj koniecznie – to doświadczenie może zupełnie zmienić Twoje spojrzenie na yerba mate z guaraną!
Smak i aromat yerba mate:
Harmonijne połączenie yerba mate, oraz ziołowych płatków i listków. Delikatnie słodkawy aromat pozostaje przy wielokrotnym dolewaniu wody do tej samej porcji suszu. Liście ostrokrzewu rosnące w cieniu drzew araukarii są soczyste i pełne życia a zaparzony z nich napar, nie jest zbyt gorzki. Po pierwszym zalaniu suszu, naturalna nuta słodyczy szybko dociera do zmysłów powonienia. Trawa cytrynowa bio, którą dodajemy do tej pysznej mate ma wspaniały aromat i łącząc się z miętą pieprzową bio, daje w smaku mate bardzo ciekawą charakterystyczną nutę delikatnej cierpkości porównywana do smaku limonki lub cytryny. Smakowe doznania nie ustępują, pojawiającym się po chwili zniewalającym dodatkowym, naturalnym aromatom. Składniki idealnie łączą się w ożywcze, wielosmakowe bogactwo. W fuzji z yerbą otrzymujemy przebojową kombinację, tego po prostu musicie spróbować!
Składniki:
- herbata yerba mate (Ilex paraguariensis) 93% – kraj pochodzenia: Brazylia,
- guarana sproszkowana BIO 2%,
- mięta BIO,
- trawa cytrynowa BIO,
- nagietek BIO,
- chaber bławatek BIO,
- naturalny aromat, który w przeciwieństwie do potencjalnie groźnych dla zdrowia sztucznych odpowiedników, pochodzi wyłącznie z substancji naturalnego pochodzenia.
Sposób parzenia: Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia o pojemności 200ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.