Vakapi Frutas bayas to bardzo mocna i szybko pobudzająca, tradycyjna dymna yerba mate, łącząca w sobie gorzki posmak dymnego naparu z wytrawnym charakterem słodkich truskawek, delikatnie słodkich jagód oraz owoców dziej róży.
W składzie, oprócz jagód i owoców w towarzystwie tradycyjnego suszu z paragwajskiej faktorii znajdziemy naturalny, aromatyczny malinowy aromat.
Ten stabilny związek dojrzałej, mocno dymnej i suszonej w ogniu yerba mate z leśnymi akcentami, jest delikatnie doprawiony nutą egzotycznych acai. To połączenie zamyka orzeźwiający, w pełni naturalny zapach oraz soczysta nuta róży.
Kompozycja tworzy bardzo udaną fuzję smakową. Wyselekcjonowane składniki, wyśmienicie się dopełniają w tym pełnym mocy suszu.
Polecamy szukającym przede wszystkim pobudzenia, smakowym wydaniu.
Składniki:
- yerba mate z listkami, patyczkami i pyłem, suszona w ogniu i dymie, z wyczuwalnym drewnianym aromacie przy każdym zalaniu: yerba mate (Ilex paraguariensis) 96% – kraj pochodzenia: Paragwaj,
- owoce dzikiej róży 1%, pachnące soczystym dzikim lasem, mieniące się czerwonym kolorem,
- jagody acai 1%, zapewniające przyjemną, delikatną kwaskowość do 7 zalania,
- liście porzeczki, mocno pachnące i leciutko cierpkawe, dodające mocy orzeźwienia,
- owoce truskawki 1%, aromatyczne kawałki wiosennych owoców charakteryzujących się owocową wonią, połączoną z słodkim posmakiem,
- naturalny aromat, który w przeciwieństwie do potencjalnie groźnych dla zdrowia sztucznych odpowiedników, pochodzi wyłącznie z substancji naturalnego pochodzenia.
Sposób parzenia: Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia o pojemności 200ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.