O oczyszczaniu wątroby warto pomyśleć nie tylko wtedy, kiedy są podwyższone próby wątrobowe. Nietolerancja tłustego pożywienia, ból w prawym podżebrzu, tzw. brzuszek, czy stłuszczenie wątroby świadczą o obciążeniu wątroby toksynami oraz o złym wydzielaniu żółci. Na niedobór wydzielania żółci wskazuje także jasny, unoszący się na powierzchni wody kał. W przyrodzie jest wiele gorzkich ziół o właściwościach żółciotwórczych i żółciopędnych, które wspomagają oczyszczanie wątroby.
Kwiat kocanki, nagietka, karczoch, rzepik, mniszek lekarski, szanta wpływają na zdrowie wątroby. Ruta i mniszek może chronić komórki i tkanki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Krwawnik poprawia metabolizm tłuszczu. Glistnik i nagietek pomagają chronić komórki wątroby, utrzymują prawidłowy przepływ żółci i wspomagają zdrowie pęcherzyka żółciowego. Krwawnik, nagietek, rzepik zapobiegają zaburzeniom wątroby i stymulują wydzielanie soku żółciowego Krwawnik i ruta pomagają złagodzić dolegliwości układu pokarmowego. Krwawnik, karczoch i glistnik działają przeciw wzdęciom. Korzeń mniszka lekarskiego i łopianu wspomaga naturalny mechanizm oczyszczania organizmu. Karczoch, glistnik i mniszek lekarski wpływają na prawidłowy metabolizm cholesterolu.
Masa netto: 250g
Składniki:
korzeń łopianu, korzeń mniszka lekarskiego; liść mniszka, ziele drapacza, ziele glistnika, ziele krwawnika, ziele ruty, ziele rzepiku, ziele szanty; kwiat kocanki, kwiat nagietka.