Składniki: herbata czarna Kenia Kangaita FOP, skórka cytryny, imbir kandyzowany, granat liofilizowany, trawa cytrynowa, aromat.
Rodzaj: herbata czarna
Kraj pochodzenia: Kenia
Jak przygotować herbatę?
Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 3-5 minut.
Gwar zebranych na sali wojowników ucichł w trakcie uczty gdy tylko usłyszano odgłosy grzmotów, a następnie ciężki krok. Wrota otworzyły się z wielkim hukiem i oto stanął przed nimi rosły mężczyzna. Jego włosy były koloru rudego, a kędzierzawa broda bujna i gęsta. Na dłoniach jego żelazne rękawice, na biodrach spoczywał zaś ciężki pas. Na sali poległych w walce bohaterów rozległ się natychmiast szmer.
To Thor! – zawołał krępy brodacz, którego ciało pokryte było wieloma tatuażami i nosiło jeszcze oznaki niedawno stoczonej bitwy. Thor opadł ciężko na jedno z krzeseł mierząc spojrzeniem zebranych na sali. Jego wargi rozchyliły się zupełnie tak, jakby miał zamiar coś powiedzieć. Usta jego wykrzywiły się w lekkim półuśmiechu i wycedził tylko spod rogu wypełnionego ciemnobursztynowym napojem.
Skål!
Okrzyki odbijały się echem od kamiennych ścian w pałacu Odyna. Walkirie natychmiast zaczęły napływać ze wszystkich stron z rogami pełnymi piwa, mleka koziego i miodu. Lecz Thor raz jeszcze przysunął naczynie do ust i wziął potężny haust. W napoju tym wyraźnie wyczuwało się imbir oraz trawę cytrynową. To najlepsze, co wiking mógł kiedykolwiek wypić w trakcie uczty! – pomyślał. Gdy wreszcie podano na stół dzika Sahrimnira wszyscy zebrani jedli i pili, a odgłosy biesiady i stukania rogów zdawały się nie milknąć.